Audacity.cz/Fórum/Kde najít kvalitní samply pro beaty v Audacity?

Kde najít kvalitní samply pro beaty v Audacity?

Mám takový dotaz ohledně hledání samplerů a zvukových efektů pro moje beaty, které dělám v Audacity. Rád bych vytvořil něco opravdu originálního, ale zatím se mi nedaří najít pořádné zdroje na samply, které by měly tu správnou kvalitu a atmosféru. Hledal jsem na různých webech, ale většinou jsem narazil na samplování, které zní dost obyčejně nebo je to příliš rušivé. Zajímá mě, jestli máte nějaké tipy na stránky nebo komunita, kde bych mohl najít dobré samply zdarma nebo za rozumnou cenu. Myslím tím hlavně bicí, basové linky nebo třeba atmosférické zvuky, které by mému projektu dodaly šťávu. Také by mě zajímalo, jestli někdo z vás má zkušenosti s nějakými balíčky samplů, které se dobře integrují do Audacity a nezaplní mi celý projekt šumem nebo rušením. Jaké jsou vaše oblíbené zdroje? Možná i nějaké tipy na to, jak s těmi samply pracovat, abych dosáhl co nejlepšího výsledku? Díky za vaše rady a tipy!

152 slov
1.5 minut čtení
8. 10. 2023
Petr Šulc

Myslím, že bys měl zkusit pár webů, kde se dají najít kvalitní samply zdarma. Například Splice je super, i když je tam potřeba platit, ale má skvělou knihovnu. Pak zkus Loopmasters, mají nějaké free packy, co jsou fajn. FreeSound je taky dobrý, ale tam je to víc o náhodě – někdy najdeš skvělé věci, jindy nic moc.

Pokud jde o bicí a basy, koukni na Cymatics – občas dávají free packy a ty jsou hodně kvalitní. V Audacity se to pak dobře mixuje a můžeš si s tím pohrát. Co se týče efektů, atmosférické zvuky hledej na sites jako SoundBible nebo Zapsplat.

Určitě používej EQ a kompresi na úpravu zvuků, aby ti tam nehučely a nesplývaly dohromady. Můžeš zkusit i reverb na dodání prostoru. Hodně štěstí s beatama!

127 slov
1.3 minut čtení
29. 12. 2024
Kristýna Pánková

Zdravím, co se týče samplerů pro Audacity, zkus se podívat na stránky jako Splice nebo Loopmasters, tam mají fakt kvalitní samply a občas i zdarma. FreeSound je taky super, tam najdeš spoustu atmosférických zvuků a efektů. Často tam lidi dávají i originální nahrávky, co můžeš použít.

Když hledáš bicí, zkus třeba Cymatics, mají pár free packů a zní to fakt dobře. Pak je tu ještě LANDR Samples, kde bys mohl najít něco zajímavého.

Pokud jde o integraci do Audacity, tak se ujisti, že samply nejsou moc hlasité – jinak ti to zanechá šum. Můžeš si hrát s EQ a kompresí, aby ses zbavil nežádoucích frekvencí a udělal to čistější. Jo a nezapomeň si hlídat úrovně, ať se ti to nesrazí dohromady.

Hlavně experimentuj s layeringem a efekty, tím dodáš beatům víc hloubky. Držím palce s tvou tvorbou!

136 slov
1.4 minut čtení
25. 12. 2024
Elena Vlčková
Audacity.cz/Články/Beatmaking s Audacity
Kde najít nejlepší samply pro beatmaking v Audacity?Průvodce pro hledání inspirativních samplů pro beatmaking v Audacity.
1000 slov
10 minut čtení
7. 6. 2023
Tereza Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky