Audacity.cz/Fórum/Jak mohu zrychlit nebo zpomalit stopu, aby ladila s ostatními?

Jak mohu zrychlit nebo zpomalit stopu, aby ladila s ostatními?

Zdravím všechny, potřebuju poradit ohledně úpravy stop v Audacity. Mám pár nahrávek, které jsem udělal a teď bych je chtěl přizpůsobit k ostatním stopám, co už mám hotové. Někdy se zdá, že některé stopy jsou buď moc rychlé anebo naopak příliš pomalé a nevím, jak je nastavit tak, aby všechno hezky ladilo dohromady. Zkoušel jsem už měnit tempo, ale pořád to nějak nefunguje podle mých představ. Myslíte, že existují nějaké konkrétní techniky nebo nástroje v Audacity, které by mi mohly pomoci buď zrychlit nebo zpomalit stopy? Jaký je nejlepší způsob, jak toho dosáhnout bez toho, abych ztratil kvalitu zvuku? Můžete mi prosím poskytnout nějaké tipy nebo triky, které používáte vy? Díky moc za každou radu!

115 slov
1.2 minut čtení
17. 9. 2023
Jindřiška Šulcová

Jasně, aby ses dostal k tomu správnýmu tempu, tak dávej pozor na funkci "Change Tempo" v Audacity. Můžeš ji najít v menu Efekty. Tohle ti upraví rychlost bez změny výšky tónu, což je super, když chceš, aby všechno znělo přirozeně. Zkus si hrát s hodnotama, třeba si udělat vzorovou stopu na 0 % a pak podle toho ladit ostatní.

Další možnost je použít "Change Speed", ale to ti změní jak tempo, tak výšku tónu. Takže pokud chceš zachovat kvalitu zvuku, radši zkus tu první variantu. A kdybys potřeboval víc přesnosti, můžeš taky exportovat stopy jako WAV a upravit to v jiném softwaru. Držím palce!

104 slov
1 minut čtení
17. 7. 2024
Šárka Hladíková

Zkus použít funkci "Change Tempo" v Audacity, to ti umožní měnit rychlost bez ztráty výšky tónu. Když vybereš stopu, jdi na menu Efekty a najdi tuhle možnost. Můžeš pak posunout tempo nahoru nebo dolů podle potřeby. Jinak, pokud chceš zachovat kvalitu zvuku, dej pozor na extrémní změny, to může zhoršit zvuk. Taky si hraj s "Change Speed", ale to ti změní jak tempo, tak výšku, takže buď opatrnej. Doporučuji udělat pár testů na kratších úsecích a pak to aplikuješ na celý track. A nezapomeň si uložit zálohu před úpravami.

89 slov
0.9 minut čtení
24. 9. 2024
Ladislav Drábek
Audacity.cz/Články/Beatmaking s Audacity
Jak synchronizovat různé stopy v Audacity pro perfektní beat?Objevte pokročilé techniky synchronizace stop v Audacity pro dosažení harmonického zvuku. Naučte se, jak efektivně pracovat s více stopami a vytvořit ...
1000 slov
10 minut čtení
6. 3. 2023
Karolína Černá
Přečíst článek
Podobné otázky