Jak mohu zlepšit prostorový zvuk ve svých nahrávkách pomocí Audacity?
Hledám nějaké rady, jak vylepšit prostorový zvuk mých nahrávek. Používám Audacity a chtěl bych, aby moje audio mělo lepší hloubku a rozměr. Zatím mám pocit, že zní docela plochě a nevýrazně. Zkoušel jsem už pár efektů, jako je reverb, ale nezdá se mi, že by to úplně stačilo. Mám pocit, že se mi nedaří docílit toho pravého 3D zvuku, který bych chtěl mít ve svých projektech.
Mohl by mi někdo poradit, jaké techniky nebo pluginy by mohly pomoci? Například, co všechno mohu udělat s panoramatickým umístěním stop? Jak moc se vyplatí experimentovat s různými frekvencemi a jaké nastavení byste doporučili pro lepší prostorovost?
Také přemýšlím, jestli je dobrý nápad používat stereo rozšíření nebo jinou formu post-processing efektů. Jaké jsou nejlepší postupy při úpravě mixu pro dosažení opravdu profesionálního zvuku? A co třeba nějaké tipy na mastering? Mám pocit, že to je také důležitý krok pro získání kvalitnějšího výsledku.
Pokud máte nějaké konkrétní příklady nebo tutoriály, které by mohly být užitečné, budu za ně moc vděčný! Každá rada se cení, protože chci posunout své nahrávky na další úroveň a udělat z nich něco, co osloví širší publikum.