Audacity.cz/Fórum/Jak připojím MIDI klávesy do Audacity?

Jak připojím MIDI klávesy do Audacity?

Mám otázku ohledně připojení MIDI kláves do Audacity. Zkoušel jsem to už několikrát, ale nějak mi to nejde. Mám klávesy, které mají USB výstup, takže by to mělo být jednoduché, ale asi dělám něco špatně. Když je připojím k počítači, tak se mi zdá, že je systém vidí, ale Audacity je vůbec nenabízí jako možnost pro záznam nebo nějakou úpravu. Zkoušel jsem hledat různé tutoriály na internetu, ale většinou se zaměřují spíš na DAW než na Audacity. Vím, že Audacity není primárně navrženo pro práci s MIDI, ale přece jen bych rád věděl, jestli je možné MIDI klávesy nějak rozpoznat a používat v tomto programu. Jaké ovladače bych měl mít nainstalované? Musím něco nastavovat v předvolebách Audacity? A co nastavení zvukové karty? Ještě jsem slyšel o nějakých virtuálních MIDI nástrojích, které by mohly pomoci, ale nevím přesně jak to funguje. Může mi někdo prosím poradit, co všechno bych měl zkontrolovat a jak správně připojit tyto klávesy do Audacity? Byl bych moc vděčný za jakékoliv tipy nebo zkušenosti. Díky!

168 slov
1.7 minut čtení
13. 1. 2025
Ladislav Kalous

MIDI klávesy v Audacity moc nepoužiješ, protože to není DAW, co by s MIDI pracovalo. Pokud je chceš připojit, tak je nejlepší mít nainstalovaný správný ovladač pro USB klávesy. Zkontroluj, jestli je vidíš v systému, třeba ve Windows pod zařízeními. Pak bys měl mít nějaký virtuální MIDI nástroj jako loopMIDI nebo rtpMIDI, aby se ti to spojilo se zvukovou kartou. V Audacity si nastavíš jako vstup ten virtuální nástroj a pak už můžeš nahrávat audio, ale ne přímo MIDI. Audacity ti prostě MIDI signály nepřevádí na zvuk, takže to pak musíš nějakým způsobem zpracovat jinde. Takže shrnuto: nainstaluj ovladače, použij virtuální MIDI ať to naváže, a pak to záznam udělej přes audio výstup.

113 slov
1.1 minut čtení
11. 7. 2024
Jan Žák

MIDI klávesy v Audacity moc nefungujou, protože to neni DAW a MIDI nahrávání to nepodporuje. Můžeš je připojit přes USB, ale Audacity je stejně nevidí jako záznamové zařízení. Zkus ty klávesy použít s jiným softwarem, co podporuje MIDI, jako je třeba Cakewalk nebo Ableton. Když už chceš něco s Audacity, tak musíš MIDI signál převést na audio. To znamená použít nějaký virtuální nástroj nebo plugin, který ti ten MIDI signál přetvoří do zvuku a pak to nahraješ jako audio. Pokud se snažíš to rozjet v Audacity, koukni na VST pluginy, ale stejně ty MIDI vstupy tam nejsou. Takže to chce jiný přístup, než se snažit dostat MIDI přímo do Audacity.

110 slov
1.1 minut čtení
18. 1. 2025
Magdaléna Dvořáková
Audacity.cz/Články/MIDI a Audacity
Integrace MIDI zařízení do pracovního prostoru v AudacityPodrobný návod na připojení a nastavení MIDI klaviatur a dalších zařízení v Audacity pro efektivní pracovní proces.
1000 slov
10 minut čtení
28. 1. 2024
Tereza Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky