Mixování MIDI a audio stop v Audacity
Narazil jsem na problém, který mě už nějakou dobu trápí. Jak správně mixovat MIDI a audio stopy v Audacity? Zkoušel jsem to párkrát, ale zdá se mi, že nemám úplně jasno v tom, jak na to. Když importuji své MIDI stopy, tak se mi je podaří převést na audio, ale pak nevím, jak je efektivně sloučit s dalšími audio stopami, které mám natočené. Hlavně mi dělá starosti, že se zvuky nezdají být úplně vyvážené a občas i dost přeřvávají. Narazil jsem na nějaké efekty, jako je komprese nebo EQ, ale nejsem si jistý, kdy a jak je použít, aby to vyznělo dobře. Také bych rád věděl, jestli existují nějaké tipy na nastavení hlasitosti jednotlivých stop nebo třeba jak využít panning pro lepší prostorovost zvuku. Mohl by mi někdo poradit konkrétní postup nebo třeba sdílet nějaké zkušenosti? Jaký je vhodný workflow při práci s mixem těchto dvou typů stop v Audacity? Vím, že se dá používat víc stop najednou, ale jak docílit toho, aby celkový výsledek zněl profesionálně? Děkuji za jakoukoli radu alebo tipy!