Audacity.cz/Fórum/Jak změnit rychlost audio bez zhoršení kvality?

Jak změnit rychlost audio bez zhoršení kvality?

Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně úpravy zvuku v Audacity. Pracuju na nahrávce a chtěl bych změnit rychlost přehrávání, ale zároveň si nejsem jistý, jak to udělat, abych neztratil kvalitu zvuku. Hlavně mi jde o to, aby to znělo pořád dobře, i když to zrychlím nebo zpomalím. Narazil jsem na nějaké funkce v programu, ale moc si s tím nevím rady. Zkoušel jsem už měnit tempo, ale pak se mi zdálo, že to zní divně. Takže by mě zajímalo, jestli je nějaký způsob, jak tu rychlost upravit bez toho, aby se zvuk zhoršil. Možná máte tipy na konkrétní nastavení nebo pluginy, které by mohly pomoct? Děkuju moc za každou radu!

110 slov
1.1 minut čtení
22. 4. 2024
Lukáš Štěpánek

Změna rychlosti zvuku v Audacity bez ztráty kvality je celkem snadná, když víš jak na to. Místo běžného zrychlení nebo zpomalení bych doporučil použít funkci "Change Tempo". Tohle ti umožní měnit rychlost bez toho, aby se měnila výška tónu. Takže když to zrychlíš, nezazní to jako křeček a když zpomalíš, nebude to jako hrozně hluboký hlas.

Jdeš na menu "Effect", pak najdeš "Change Tempo" a tam si nastavíš procenta. Zkus třeba 10% nahoru nebo dolu a uvidíš, jak to zní. Jo a ještě, zkontroluj si, že máš dobré nastavení exportu, aby ses vyhnul ztrátě kvality při ukládání. Pokud bys chtěl ještě víc kontrolovat, můžeš zkusit pluginy jako PaulStretch pro extrémní úpravy nebo variace na tempo.

Tak hodně štěstí s nahrávkou!

118 slov
1.2 minut čtení
17. 12. 2024
Daniel Sedláček

Pokud chceš změnit rychlost nahrávky v Audacity a zachovat kvalitu, zkus použít funkci "Change Tempo" místo "Change Speed". Ta ti umožní měnit tempo bez ovlivnění výšky tónu, což by mělo pomoct, aby to neznílo divně. Jen si dej pozor na to, kolik chceš tempo změnit – větší změny můžou způsobit ztrátu kvality. Jo a možná bys mohl zkusit nějaký plugin jako PaulStretch, pokud potřebuješ vážně velké změny, ten dokáže udělat divy. Jinak když s tím budeš víc experimentovat, tak si určitě najdeš tu správnou rovnováhu.

85 slov
0.9 minut čtení
31. 12. 2024
Luboš Daněk
Audacity.cz/Články/Rychlost a tón záznamu
Jak změnit rychlost a tón zvuku bez ztráty kvality?Objevte praktické tipy pro úpravu rychlosti a tónu zvukových nahrávek v programu Audacity bez zkreslení. Získejte přehled o technikách a nástrojích pr...
1000 slov
10 minut čtení
10. 3. 2024
Pavel Kratochvíl
Přečíst článek
Podobné otázky