Co potřebuju na zlepšení zvuku v domácím studiu?
Chtěl bych se zeptat, co všechno je potřeba k tomu, abych zlepšil zvuk ve svém domácím studiu. Mám nějaké základní vybavení jako mikrofon a sluchátka, ale mám pocit, že to prostě není ono. Nejde mi jen o to, jak nahrávat, ale spíš jak dosáhnout celkově lepší kvality zvuku. Myslím tím nejenom nahrávání, ale taky mixování a mastering, aby to znělo profesionálněji. Uvažuji o nějakých akustických úpravách v místnosti, ale nevím přesně, co by bylo nejlepší. Někde jsem slyšel o difuzorech a pohlcovačích zvuku, ale nejsem si jistý, jestli je to nutné nebo jestli postačí jen pár pěnových panelů na stěnách. Také mě zajímají věci jako audio interface – má cenu investovat do něčeho dražšího? Jaký je rozdíl mezi levným a drahým modelem? Co se týče softwaru, používám Audacity, ale slyšel jsem o jiných programech, které by mohly nabídnout víc možností pro úpravu zvuku. Které pluginy byste doporučili pro zlepšení zvuku? A ještě mě zajímá, zda se vyplatí investovat do monitorovacích reproduktorů nebo jestli stačí dobrá sluchátka. Jaké máte zkušenosti s tímto vším? Co bych měl určitě vyzkoušet nebo co bych měl mít na paměti při zlepšování kvality zvuku v domácím studiu?