Jaký je nejlepší plugin pro mastering v Audacity?
Když mluvím o masteringu, tak mám na mysli ten poslední krok, který uděláme před tím, než naše skladba uvidí světlo světa, ne? Ale když člověk používá Audacity, tak jaké možnosti máme, pokud jde o pluginy? Zkoušel jsem už pár věcí, ale pořád mám pocit, že něco chybí. Chci najít ten nejlepší plugin pro mastering. Vím, že Audacity má nějaké základní nástroje, ale co ty externí pluginy? Jaké jsou doporučení? Myslíš, že existuje něco, co by mohlo opravdu zvýšit kvalitu zvuku a udělat ho profesionálnějším? Hlavně bych rád věděl, jestli jsou dostupné i nějaké zdarma verze, protože se nechci zatěžovat s placenými pluginy, když nevím, jestli to bude stát za to. Jaké zkušenosti máte s různými pluginy na mastering a které z nich byste doporučili? Mám konkrétní tipy na EQ nebo kompresory? Je dobré mít v masteringovém procesu nějaké specifické pluginy nebo je lepší se spolehnout na několik osvědčených? Taky by mě zajímalo, jestli existují nějaké kurzy nebo tutoriály zaměřené na mastering v Audacity. Jak to vlastně celé funguje a na co si dát pozor? Děkuju všem za rady!