Audacity.cz/Fórum/Kde nejlepší uchovávat audiosoubory, abych je měl vždy po ruce?

Kde nejlepší uchovávat audiosoubory, abych je měl vždy po ruce?

Zdravím všechny audio nadšence! Mám takový dotaz ohledně uchovávání audiosouborů. Vím, že v dnešní době je spousta možností, jak a kde skladovat naše milované nahrávky, ale jsem trošku zmatený a nevím, co bude pro mě nejlepší. Rád bych měl své audiosoubory vždy po ruce, aby se mi snadno a rychle přehrávaly, když je potřebuji. Samozřejmě, že je možnost mít je na pevném disku počítače, ale co když chce mít přístup k nim i z jiných zařízení, jako je mobil nebo tablet? Zkoušel jsem cloudové úložiště, ale zase se bojím, že co když někdy nebude internet a já se k nim nedostanu? Přemýšlel jsem i o externích discích, ale to se mi zdá jako přílišná námaha nosit je sebou všude. Jaké máte zkušenosti s uchováváním zvuku? Co používáte vy? Je lepší mít soubory v nějakém cloudu, nebo na vlastním zařízení? Není to jedno? Jaké jsou vlastně výhody a nevýhody jednotlivých možností? Kde mám hledat ideální místo pro svoje audiosoubory tak, abych k nim měl kdykoliv a kdekoliv přístup a hlavně aby to bylo bezpečné? Děkuju za rady!

176 slov
1.8 minut čtení
22. 11. 2021
Jaroslav Polák

Zdravím, to je dobrá otázka. Osobně si myslím, že nejlepší kombinace je mít audiosoubory jak na cloudu, tak i na vlastním zařízení. Cloud ti umožní přístup odkudkoliv, což je super, když potřebuješ něco rychle najít na mobilu nebo tabletu. Třeba Google Drive nebo Dropbox jsou celkem fajn. Ale máš pravdu, co když nebude internet? Takže je dobrý mít i lokální kopie na počítači, aby ses k nim dostal kdykoliv, bez ohledu na připojení. Externí disk je ok, ale jak říkáš, nosit ho všude se mi taky moc nechce. Možná si můžeš pořídit nějaký menší USB flash disk pro základní soubory, který budeš mít vždy při sobě. Když to shrnu - cloud pro pohodlný přístup a lokální úložiště pro jistotu. A nezapomeň zálohovat! To je klíčový.

125 slov
1.3 minut čtení
24. 5. 2023
Veronika Hrochová

Tak já ti řeknu, jak to vidím. Pevný disk je OK, když jsi u počítače, ale jak říkáš, je to na nic, když chceš mít přístup k souborům z jiných zařízení. Já osobně používám cloudové služby jako Google Drive nebo Dropbox. Sice se bojíš o internet, ale většina těchto služeb má možnost offline režimu, což znamená, že si můžeš stáhnout vybrané soubory a mít je po ruce i bez netu.

Taky doporučuji zvážit nějaký přehrávač, co umí streamovat z cloudu. Existují i aplikace, co ti umožní mít audiosoubory v mobilu a synchronizovat je s počítačem. Externí disky jsou podle mě už překonané, když máš smart zařízení.

Když už mluvíme o bezpečnosti, tak většina cloudů má dobré zabezpečení a zálohy, takže o to bych se nebál. V každým případě bych šel do kombinace cloudu a offline úložiště pro ty nejdůležitější věci. Takže si myslím, že cloud + offline úložiště = ideální řešení.

150 slov
1.5 minut čtení
20. 9. 2024
Richard Kolář
Audacity.cz/Články/Efektivní workflow pod Audacity
Správa a organizace audiosouborů ve velkých projektechEfektivní tipy na organizaci audiosouborů pro snadnou orientaci v rozsáhlých projektech. Naučte se, jak správně spravovat zvukové soubory a ušetřit ča...
1000 slov
10 minut čtení
25. 12. 2020
Pavel Kratochvíl
Přečíst článek
Podobné otázky