Audacity.cz/Fórum/Jak nastavit klávesové zkratky v Audacity?

Jak nastavit klávesové zkratky v Audacity?

Mám takový dotaz ohledně Audacity. Pracuji s tímto programem na editaci zvuku už nějakou dobu, ale připadá mi, že bych mohl být mnohem efektivnější, kdybych měl vše podstatné po ruce. Hlavně se mi zdá, že klávesové zkratky by mohly výrazně usnadnit moji práci. Zkoušel jsem hledat, ale nenašel jsem žádné jasné návody, které by mi pomohly nastavit si zkratky podle svých představ. Jak přesně se to dělá? Kde najdu možnosti pro nastavení těchto zkratek? A je možné si přizpůsobit už existující zkratky, nebo se musím držet těch standardních? Zajímalo by mě také, jestli má smysl překládat nějaké funkce na klávesy, které používám často, nebo je lepší nechat některé věci tak, jak jsou. Jak to máte vy ostatní? Jaké zkratky jste si nastavili a co vám nejvíc pomohlo při práci s Audacity? Díky za rady!

134 slov
1.3 minut čtení
3. 7. 2024
Hana Šulcová

Jasně, nastavení klávesových zkratek v Audacity je celkem jednoduchý. Stačí jít do menu „Edit“ a pak vybrat „Preferences“. V tom okně hledej záložku „Keyboard“. Tam uvidíš seznam všech existujících zkratek a můžeš je v pohodě měnit podle sebe. Když klikneš na konkrétní funkci, můžeš jí přiřadit klávesu, kterou chceš. Takže pokud něco používáš často, určitě to má smysl si přizpůsobit.

Myslím si, že je dobrý mít nějaké zkratky na rychlé akce jako „play“, „stop“, nebo třeba „cut“ a tak. Osobně mám nastavenou zkratku na zoomování, protože to dost šetří čas. Jinak se drž standardních zkratek, ale klidně přizpůsob ty, co ti nevyhovují. Vždycky je to o osobní preferenci, co ti nejvíc sedí. Tak hodně štěstí s editací!

116 slov
1.2 minut čtení
2. 11. 2024
Roman Krátký

Nastavení klávesových zkratek v Audacity je celkem jednoduchý proces. Musíš jít do menu „Edit“ a pak vybrat „Preferences“. Tam najdeš záložku „Keyboard“. Můžeš si procházet seznam existujících zkratek a upravit ty, které ti nevyhovují, nebo si můžeš přidat úplně nové. Je super, že si můžeš přizpůsobit zkratky podle svých potřeb, takže doporučuji to udělat, hlavně pro funkce, které používáš nejčastěji.

Když už tam budeš, zamysli se nad tím, co fakt využíváš – třeba zrychlení přehrávání nebo zvětšení/zmenšení výběru. Nenechávej všechno jak je, když víš, že bys mohl být rychlejší. Já třeba mám nastavené zkratky na mazání a undo, což mi hodně pomohlo. Takže určitě experimentuj a nastav si to tak, aby ti to co nejvíce vyhovovalo.

115 slov
1.2 minut čtení
25. 12. 2024
Renata Svobodová
Audacity.cz/Články/Efektivní workflow pod Audacity
Jak optimalizovat pracovní plochu v Audacity pro zvýšení produktivityV tomto článku se dozvíte, jak si přizpůsobit pracovní plochu v Audacity, abyste zvýšili svou produktivitu a usnadnili si práci s audiem. Podělíme se ...
1000 slov
10 minut čtení
10. 2. 2024
Lucie Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky