Audacity.cz/Fórum/Co dělat, když se při importu vzorků v Audacity objevují chyby?

Co dělat, když se při importu vzorků v Audacity objevují chyby?

Zjistil jsem, že když se snažím importovat vzorky do Audacity, občas mi to hodí chybu. Nejde o nic složitého, ale trápí mě to. Vždycky se mi to při pokusu o otevření určitého souboru zvuku stane. Zkoušel jsem různé formáty - MP3, WAV, ale stejně to nefunguje. Někdy se dokonce Audacity úplně zavře a já mám pak strach, že jsem ztratil svou práci. V programu mám nějaké projekty rozpracované a když se mi to stane, je to docela frustrující. Snažil jsem se najít nějaké řešení na internetu, ale nevím si s tím rady. Co bych měl dělat? Mám zkontrolovat nastavení Audacity, nebo je problém v souborech samotných? Je možné, že jsou poškozené, nebo je něco špatně s mým počítačem? Slyšel jsem o nějakých kodecích, které by mohly být potřeba pro správné fungování zvuku. Mohli byste mi poradit, co s tím? Jaké jsou nejlepší postupy při importu vzorků do Audacity? Je tu někdo, kdo měl podobný problém a vyřešil to? Jaké kroky bych měl podniknout, abych minimalizoval riziko chyb při importu? Děkuji za jakoukoli pomoc a rady.

175 slov
1.8 minut čtení
5. 9. 2020
Pavla Netolická
Pavla Netolická

Měl jsem podobný problém s Audacity, tak zkusím poradit. Nejdřív zkontroluj, jestli máš nejnovější verzi Audacity, občas starší verze mají problémy s některými formáty. Zkus taky převést soubory do jiného formátu, třeba z MP3 na WAV nebo naopak. Někdy může být problém v kodecích, tak se podívej, jestli máš nainstalované všechny potřebné. Pokud Audacity padá, zkus spustit program jako správce. Můžeš taky zkusit importovat soubory v menších dávkách nebo je otevřít v jiném programu a pak exportovat zpátky do Audacity. A nezapomeň si pravidelně ukládat projekty, aby ses bál o ztrátu práce. Snad ti to pomůže!

96 slov
1 minut čtení
2. 2. 2025
Elena Vlčková
Elena Vlčková

Zkus pár věcí, co by ti mohly pomoct. Nejprv zkontroluj, jestli máš tu poslední verzi Audacity, někdy starší verze mají problémy s formáty. Když ti to hází chyby, může to být i špatný soubor – zkus otevřít jiný a uvidíš, jestli to jde. U MP3 je dobrý mít nainstalovaný LAME encoder, protože bez něj to může blbnout. Pokud si myslíš, že by soubory mohly být poškozené, zkus je převést do jiného formátu třeba pomocí nějakého online konvertoru. Zálohuj si projket, než začneš experimentovat, a dej si pozor na to, že Audacity může padat při velkých souborech nebo když máš moc efektů zapnutých. Kdyby nic z toho nefungovalo, možná by stálo za to kouknout na fóra Audacity nebo jejich podporu. Držím palce.

121 slov
1.2 minut čtení
13. 3. 2024
Martina Kříčková
Martina Kříčková