Co dělat, když se mi po použití nástrojů zhorší zvuk?
Mám takový problém, který mě trápí už delší dobu a potřeboval bych radu. Používám Audacity na úpravu zvuku, protože je to skvělý nástroj a celkem jednoduchý na pochopení. Jenže vždycky, když se rozhodnu použít nějaké efekty nebo nástroje, jako je třeba kompresor nebo EQ, tak se mi zvuk po aplikaci změní k horšímu. Někdy je to přehnaně zkreslené, jindy zase moc tichý. Zkoušel jsem různé nastavení, ale nemůžu přijít na kloub tomu, co dělám špatně. Mám strach, že si zkazím celý projekt a už nebudu moci vrátit zvuk do původního stavu. Možná dělám něco špatně při exportu nebo při nastavení jednotlivých efektů? Nevíte někdo, zda existuje nějaký postup, jak správně aplikovat efekty nebo jestli bych měl před použitím nástrojů udělat něco jiného? Připadá mi, že tyto problémy se objevují i u jiných projektů, takže nevím ani jestli je to otázka konkrétního souboru nebo obecně mého přístupu. Poradíte mi prosím, co s tím mohu udělat? Jak postupovat, abych pokaždé nedopadl s horším zvukem? Díky moc za jakékoli tipy alebo rady!