Audacity.cz/Fórum/Proč mi při exportu z Audacity ubyde část nahrávky?

Proč mi při exportu z Audacity ubyde část nahrávky?

Dobrý den, mám takový zvláštní problém s Audacity, který mě dost trápí. Když dokončuji nahrávku a chci ji exportovat, tak se mi stává, že část nahrávky prostě zmizí. Nejdříve si myslím, že je to jen nějaká chyba, ale když se na to podívám znovu, tak opravdu některé úseky chybí. Zkoušel jsem různé formáty exportu, jako WAV a MP3, ale problém přetrvává. Je možné, že bych mohl nějak špatně označit úseky k exportu? Nebo může být příčina někde jinde? Možná by mě zajímalo, zda je to normální nebo jestli se s tím už někdo potkal. Taktéž jsem se díval na nastavení projektu a nevím, jestli tam něco nehraje roli v tom, jak se nahrávka exportuje. Myslíte si, že by mohlo mít vliv i to, kolik mám stop nahraných v projektu? Mám tam hodně různých zvukových stop a efekty. Děkuji za jakoukoliv pomoc nebo radu, protože mě to dost frustruje a rád bych měl nahrávku kompletní.

154 slov
1.5 minut čtení
4. 11. 2024
Milada Vorlová
Milada Vorlová

Vypadá to, že máš problém s tím, jak Audacity exportuje nahrávky. Občas se stává, že při exportu část nahrávky zmizí, a může to být způsobeno tím, že nemáš správně označené úseky, které chceš exportovat. Zkontroluj, jestli jsi opravdu označil celou stopu, kterou chceš mít v exportu. Taky je dobrý se podívat na nastavení projektu – třeba tam bude něco, co ti to ovlivňuje.

Když máš hodně stop a efektů, Audacity může mít problém to všechno zpracovat. Zkus si udělat kopii projektu a exportovat jen jednu stopu nebo menší úsek, abys zjistil, jestli se problém objeví i tam. Někdy to může být i o výkonu počítače nebo paměti RAM. Takže pokud máš zapnuté další aplikace, zkus je vypnout a pak znovu exportovat.

Možná by taky stálo za to zkontrolovat aktualizace Audacity nebo zkusit jinou verzi. Nakonec se může stát, že je něco špatně i s instalací samotného programu. Dobrý tip je taky zálohovat projekt před exportem, abys měl jistotu, že nic nezmizí.

161 slov
1.6 minut čtení
15. 11. 2024
Soňa Matoušková
Soňa Matoušková

Můžeš mít problém s označením úseků k exportu. Zkontroluj, jestli máš vybranou celou nahrávku, nebo jestli ti tam zůstala nějaká část neoznačená. Někdy se stává, že Audacity neexportuje to, co si myslíš, že máš vybrané. Zkus kliknout do celé stopy a potom znovu označit to, co chceš exportovat. A taky si dej pozor na nastavení projektu. Pokud máš hodně stop a efektů, může se to někdy sekat nebo neexportovat správně. Mělo by ti pomoct i zkontrolovat, jestli nemáš aktivní nějaké výchozí nastavení, co by mohlo omezit délku exportu. Těžko říct, jestli to je normální, ale určitě se s tím lidi setkali. Zkus ještě Audacity aktualizovat nebo přeinstalovat a uvidíš.

109 slov
1.1 minut čtení
30. 11. 2024
Ladislav Kadlec
Ladislav Kadlec