Jaké jsou nejlepší formáty pro streamování live audio a jak je nastavit?
V poslední době se čím dál víc lidí zajímá o to, jak efektivně streamovat live audio. S tím, jak roste populární kultura podcastů a online vysílání, je otázek ohledně audio formátů a jejich nastavení čím dál více. Zajímalo by mě, jaké formáty jsou v současnosti nejvhodnější pro streaming live audio a co všechno je potřeba udělat, aby to fungovalo bez problémů. Mám na mysli hlavně technické aspekty jako kodeky, bitrate a další specifikace, které mohou ovlivnit kvalitu vysílání. Jaké jsou tedy doporučované formáty pro různé platformy? A co se týče softwaru, jaký je nejlepší způsob nastavení? Uvažoval jsem o použití různých aplikací, ale nevím, které z nich jsou pro streaming nejlepší. Pokud má někdo zkušenosti s aplikacemi jako je OBS nebo dalšími nástroji určenými pro živé vysílání, budu moc rád za tipy. Je také dobré mít na paměti, jaký hardware je třeba mít k dispozici, aby bylo možné zajistit hladký průběh streamování – mikrofony, mixážní pulty a jiné zařízení? Napíše mi někdo prosím o svých zkušenostech? Jaké chyby se vyplatí vyvarovat? Vím, že existuje spousta informací na internetu, ale hledám konkrétní rady od lidí, kteří mají praktické zkušenosti s nastavením a provozem live audio streamů.