Jak udělat audio nahrávku, která zní dobře?
Zajímalo by mě, co všechno je potřeba udělat pro to, aby se audio nahrávka opravdu povedla a zněla profesionálně. Mám na mysli nejenom techniku, ale i nějaké tipy a triky. Jaký je nejlepší mikrofon nebo jestli je lepší investovat do externího zařízení? Je dobré mít nějakou kvalitní zvukovou kartu, nebo se dá nahrávat i na obyčejném počítači? Co třeba akustika v místnosti, nehraje v tom roli? Slyšel jsem, že se vyplatí nahrávat v tichém prostředí a používat nějaké zvukové panely. Jak poznám, že mám nastavené správné úrovně zvuku a co dělat, když mi nahrávka šumí nebo je příliš hlasitá? Taktéž bych chtěl vědět něco o softwaru - je Audacity dostatečné pro úpravy zvuku nebo bych měl hledat něco jiného? Jaké efekty jsou vhodné pro nahrávky jako podcasty nebo hudbu? A co mastering, musím mít nějaké speciální znalosti na to, abych si s tím poradil sám? Každopádně bych rád slyšel názory a rady od těch, kteří už s nahráváním mají zkušenosti. Jaké jsou vaše tipy pro začátečníka, který chce tvořit kvalitní audio obsah?