Co je lepší pro nahrávání: Reaper nebo Audacity?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit. Jsem začátečník v nahrávání zvuku a zpracování audia, a dost jsem slyšel o dvou programech, které se hodně používají – Reaper a Audacity. Takže se chci zeptat, co je podle vás lepší pro nahrávání? Mám nějaké základní znalosti, ale pořád se v tom moc nevyznám. Myslím tím nejenom uživatelskou přívětivost, ale taky funkce, které tyto programy nabízejí. Slyšel jsem, že Audacity je free a je fajn pro jednoduché věci, ale prý má i své limity. Na druhou stranu Reaper vypadá jako profesionálnější volba s více možnostmi, ale nevím, jestli se mi vyplatí investovat do licence. Jaký máte názor na jejich ovládání? Je těžké se naučit Reaper, když jsem zvyklý na něco jednoduššího? Dávají se s oběma programy dělat stejné efekty a úpravy? A co kvalita zvuku? Mám pocit, že by mě zajímalo také to, jaký mají lidé zkušenosti s exportováním projektů a zda to má nějaký vliv na konečný zvuk. Takže co byste doporučili? Je lepší začít s Audacity a pak přejít na Reaper, nebo rovnou skočit do hloubky s Reaperem? Díky moc za rady!