Jaké nastavení v Audacity použít pro nejlepší zvukové efekty?
Když se člověk pustí do práce s Audacity, je to jako otevřít bránu do fascinujícího světa zvuku a jeho manipulace. Ale jakmile začnu experimentovat se zvukovými efekty, cítím se občas ztracený v moři možností. Mám pocit, že jsem vyzkoušel skoro všechno, ale pořád se mi nedaří dosáhnout toho skvělého zvuku, který slyším u profesionálů. Když už mluvím o těch efektech, tak co je vlastně nejlepší nastavení pro různé typy zvuků? Například, jak bych měl nastavit reverb pro vokály, aby zněly víc dynamicky, ale zároveň ne moc přehnaně? A co třeba kompresor - jaké hodnoty by byly ideální na úpravu hlasu, aby byl jasný a čistý? Zkoušel jsem různé frekvence a úrovně, ale pokaždé to zní jinak. Jak by mělo být nastaveno stereo a mono? A co se týče EQ – mám používat nějaké specifické frekvence pro různé nástroje nebo hlasy? Není to jednoduché a já bych rád slyšel zkušenosti ostatních. Jaké tipy a triky doporučujete pro vytváření skvělých zvukových efektů v Audacity? Jaké klávesové zkratky používáte pro rychlejší práci? Myslíte si, že existují nějaké pluginy, které by mohly výrazně vylepšit můj zvuk? Jaké jsou vaše oblíbené nastavení a proč? Děkuji za každou radu!