Co používat na tlumení zvuku v nahrávacím studiu?
Nedávno jsem se pustil do nahrávání své hudby a narazil jsem na problém, který si asi prošel každý, kdo měl někdy tu čest s domácím studiem. Jak to udělat, aby se zvuk co nejvíce tlumil a aby k mému mikrofonu nedolétaly všechny možné zvuky z okolí? Mám pocit, že když začnu nahrávat vokály, tak sousedé začnou hned dělat nějakou neřest nebo mi zvoní telefon. Zkoušel jsem různé techniky, ale chtěl bych se zeptat, co vlastně funguje nejlépe. Mám přemýšlet o akustických panelech? A co takové ty pěnové bloky, co často vidím na videích o nahrávání? Opravdu to pomůže utlumit nežádoucí zvuky? Případně jak je správně umístit ve studiu, aby to mělo maximální efekt? A co dalšího lze použít, třeba nějaké přenosné paravany nebo závěsy? Mým cílem je mít co nejlepší kvalitu zvuku a odstranit rušivé elementy. Bude mít taky smysl investovat do speciálních mikrofonních filtrů nebo pop filtrů? Co máte vyzkoušené a co byste doporučili? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a rady, protože už se těším, až budu moct konečně nahrávat bez rušivých vlivů.