Jak můžu pomocí EQ zlepšit přírodní zvuky v Audacity?
Zajímalo by mě, jak mohu pomocí ekvalizace v Audacity zlepšit kvalitu přírodních zvuků, které nahrávám. Mám nějaké nahrávky ptáků, šumění lesa a potoky, ale když je poslouchám, zdají se mi být takové ploché a bez života. Zkoušel jsem je různě upravovat, ale stále to není ono. Jaké nastavení EQ byste doporučili pro zvýraznění těchto přírodních zvuků? Měl bych se zaměřit na určité frekvence? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké tipy na to, jak vyvážit basy a výšky, aby zvuky zněly víc přirozeně. A co třeba použití filtrů? Jaké filtry by mohly pomoct při úpravě těchto zvuků, abych je dostal na daleko vyšší úroveň? Myslím tím nejenom EQ, ale i jiné nástroje v Audacity, které by mohly přispět k tomu lepšímu výsledku. Víte někdo o nějakých konkrétních technikách nebo nastaveních, které fungují dobře s přírodními zvuky? Také by mě zajímalo, jestli by se daly použít nějaké efekty jako reverb nebo delay bez toho, abych to zbytečně přehnal. Chci mít pocit, že se ocitám přímo v té přírodě a ne jen poslouchám nějakou nudnou nahrávku. Takže pokud máte zkušenosti nebo doporučení ohledně EQ a dalších úprav v Audacity pro přírodní zvuky, budu moc rád za rady!