Audacity.cz/Fórum/Jak mohu exportovat více stop audio v Audacity?

Jak mohu exportovat více stop audio v Audacity?

Nedávno jsem se pustil do zpracování zvuku pomocí Audacity a narazil jsem na problém, který mě trochu brzdí. Mám několik audio stop, které chci exportovat, ale fakt nevím, jak na to. Zkoušel jsem to udělat tak, že jsem je označil všechny najednou, ale zdá se, že Audacity prostě neví, co s tím dělat. Chci si vyexportovat třeba jednu stopu jako MP3 a druhou jako WAV, ale když dám exportovat, tak mi to nabízí jen možnost exportovat vše dohromady. Je vůbec možné nějakým způsobem exportovat jednotlivé stopy zvlášť nebo hromadně? Zajímalo by mě, jestli existuje nějakej trick nebo možná nějaký skript, co by mi v tom mohl pomoct. A co se týče formátu – můžu si vybrat různý formáty pro každou stopu? To by bylo super! Hledal jsem to už na netu a zjistil jsem, že v Audacity jsou nějaké funkce pro exportování, ale pořád se v tom nevyznám. Jestli má někdo zkušenosti s exportováním víc stop najednou nebo ví, jak to správně udělat, budu moc vděčný za jakoukoli radu. Díky moc!

171 slov
1.7 minut čtení
26. 7. 2024
Luboš Košťál
Luboš Košťál

Exportování více stop v Audacity je fakt oříšek. Když chceš vyexportovat každou stopu zvlášť, tak si musíš každou stopu označit a pak ji exportovat samostatně. Nejlepší je udělat to tak, že klepneš pravým tlačítkem na stopu, vybereš "Exportovat jako MP3" nebo "Exportovat jako WAV" a tam už si zvolíš formát, co chceš. Takže to bude chtít trochu víc klikání, ale dá se to.

Pokud chceš exportovat všechny stopy najednou, můžeš použít funkci "Exportovat více" v menu Soubor. Ale bacha, to ti vyexportuje všechny stopy dohromady do jednoho souboru. Takže pokud chceš různý formáty pro každou stopu, tak to fakt musíš dělat ručně. Nějaký skripty na to asi neexistují, co vím. Je to sice trochu pracný, ale bohužel to jinak nejde. Snad ti to pomůže!

123 slov
1.2 minut čtení
23. 1. 2025
Eliška Štěpánková
Eliška Štěpánková

Exportovat víc stop v Audacity je docela jednoduchý, i když to zní složitě. Pokud chceš exportovat jednotlivé stopy jako různý formát, použij funkci "Exportovat jednotlivé stopy". To najdeš v menu "Soubor" > "Exportovat" a pak zvolíš "Exportovat jednotlivé stopy". Můžeš si vybrat formát pro každou stopu, takže klidně jednu jako MP3 a druhou jako WAV.

Pokud to chceš udělat hromadně, Audacity ti nabídne export všech stop najednou do jednoho souboru, což ale není to, co chceš. Takže prostě vyber tu možnost s jednotlivýma stopama a pak už jenom nastavíš, co chceš a kam to uložit. Měj na paměti, že může být potřeba mít nainstalovaný LAME encoder pro MP3 export. Jinak je to fakt easy, tak se neboj experimentovat.

117 slov
1.2 minut čtení
13. 9. 2024
Bedřich Kopal
Bedřich Kopal