Audacity.cz/Fórum/Jak mohu opravit ztracené části nahrávky v Audacity?

Jak mohu opravit ztracené části nahrávky v Audacity?

Nahrál jsem nedávno nějaké zvuky v Audacity a byl jsem si docela jistý, že mám všechno pod kontrolou. Ale když jsem se podíval na výsledný projekt, zjistil jsem, že mi chybí některé části nahrávky. Nechápu, jak k tomu došlo - možná jsem omylem něco vymazal nebo se stalo nějaké selhání. Teď se snažím přijít na to, jak tyto ztracené kousky nahrávky vrátit zpět nebo je nějakým způsobem opravit. Mám tu možnost použít funkci „Undo“, ale nejsem si jistý, jestli to funguje i po zavření programu. A co exportování? Je možné něco takového jako „ztrátu“ nahrávky vůbec nějakým způsobem obnovit? Opravdu bych rád věděl, jestli existují nějaké techniky, které by mi mohly pomoci zachránit to, co se zdá být ztracené. Máte někdo podobnou zkušenost nebo víte o nějakých trikách, které by mohly pomoci? Každá rada by byla vítaná, protože mám pocit, že bez těchto částí bude moje práce nedokonalá.

148 slov
1.5 minut čtení
2. 7. 2023
Vlastimil Čermák
Vlastimil Čermák

Zkus se podívat do složky, kde máš projekt uložený. Audacity ukládá tempové soubory, takže možná najdeš něco, co by ti mohlo pomoct. Pokud jsi projekt nezavřel bez uložení, tak funkce Undo by mohla fungovat, ale po zavření to asi nepůjde. Něco jako „Auto-recovery“ tam není. Zkus projít historii úprav, jestli tam něco najdeš. Můžeš taky zkusit znovu nahrát ty chybějící části, pokud si pamatuješ, co jsi říkal nebo hrál. A příště si dej pozor na to ukládání a zálohování. Třeba pro jistotu použij export do WAV nebo MP3 během práce, abys měl kopii. Hodně štěstí!

95 slov
1 minut čtení
15. 9. 2023
Bedřich Procházka
Bedřich Procházka

Ztráta části nahrávky v Audacity může být dost frustrující. Pokud jsi projekt neuložil a zavřel program, tak bohužel Undo nebude fungovat, protože to se ztrácí s restartem. Zkus se podívat do složky, kde máš uložené Audacity projekty – někdy tam může být soubor s příponou .aup, který by mohl mít nějaká data. Pokud jsi měl zapnuté automatické ukládání, tak bys mohl najít nějakou zálohu. Další věc, co můžeš zkusit, je prohledat cache soubory Audacity. Můžeš taky zkusit najít starší verzi projektu v zálohách na disku, pokud máš zapnuté nějaké automatické zálohování systému. Jinak bohužel, pokud tohle nezabere, možná budeš muset znovu nahrát ty části. Doufám, že něco z toho pomůže!

110 slov
1.1 minut čtení
23. 6. 2023
Irena Svobodová
Irena Svobodová