Jak využít skripty pro automatické změny hlasitosti v Audacity?
Nedávno jsem se dostal do situace, kdy jsem potřeboval upravit zvukové stopy v Audacity a zjistil jsem, že manuální změna hlasitosti mi zabírá spoustu času. Tak mě napadlo, jestli existuje nějaký způsob, jak použít skripty k automatizaci tohoto procesu. Mám na mysli něco jako napsat jednoduchý skript, který by mi umožnil rychle a efektivně upravit hlasitost různých částí mého audioprojektu podle předem stanovených kritérií. Možná bych chtěl například zvýšit hlasitost v určitých pasážích a naopak snížit v jiných, ale bez nutnosti klikat na každou jednotlivou část záznamu. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás má zkušenosti s tímto tématem a mohl by mi poradit, jak začít? Je třeba mít nějaké speciální znalosti programování nebo stačí nějaké základní povědomí o tom, jak Audacity funguje? Jaké konkrétní příkazy nebo funkce bych měl použít? A co si myslíte o tom, jak skriptovat v tomto programu? Je to složitější než to vypadá? Budu rád za jakékoliv tipy nebo návody, které by mi mohly pomoci s tímto úkolem. Děkuji.