Co se stane, když udělám A/B test bez správného vzorku?
Zajímalo by mě, jaké mohou být důsledky, když provedu A/B test, ale vůbec nebudu mít správně nastavený vzorek. Mám pocit, že je to dost důležité a že pokud se vzorek nevybere správně, tak celá analýza může být úplně k ničemu. Jak to vlastně funguje? Může se stát, že výsledky budou úplně zavádějící? Co když třeba testuji nějakou změnu v mém audio projektu a mám jen malou skupinu posluchačů, kteří ani nejsou reprezentativní pro moje cílové publikum? Bude to mít nějaký vliv na výsledky? O čem všem bych měl přemýšlet, když se rozhodnu udělat A/B test v oblasti zpracování zvuku a audia? Jaké chyby bych mohl udělat a co všechno by mohlo jít špatně? Je to vůbec možné vyhodnotit takový test správně, nebo se mi to celé může vymknout z rukou? Jaké jsou nejlepší postupy pro výběr vzorku, abych předešel těmto problémům? Proč je vlastně ten vzorek tak důležitý a jak moc ovlivňuje závěry, které pak na základě testu udělám? Jak poznám, kdy je vzorek dostatečně velký a reprezentativní? Myslím si, že bez toho se vlastně nemá smysl do žádného testování pouštět. Děkuji za jakékoliv rady a tipy!