Jak vyhodnotit A/B testování při nahrávání zvuku?
Zajímalo by mě, jak vlastně vyhodnotit A/B testování, když pracuju se zvukem. Představte si, že mám dvě různé verze nahrávky a chci zjistit, která je lepší. U jednoho mixu jsem použil jiný ekvalizér a u druhého jsem přidal efekty. Jak bych měl přistoupit k tomu, abych zjistil, který z těchto dvou přístupů je efektivnější? Mám testovat na různých posluchačích nebo to stačí udělat sám? Jaké metody analýzy bych měl použít, abych měl nějaké objektivní výsledky? Je dobré sledovat třeba i reakce posluchačů v reálném čase nebo se spolehnout spíše na technická měření jako je RMS nebo peak level? Jak vlastně zohlednit subjektivní dojmy s těmi měřitelnými parametry? Vím, že v audio světě hraje roli spousta faktorů, jako je prostředí nahrávání nebo kvalita zařízení, takže jak s tím vším naložit? A co, když mám problém s interpretací výsledků? Je nějaký osvědčený postup nebo tipy, které by mi pomohly lépe porozumět datům z A/B testování? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, kteří to také zkoušeli.