Audacity.cz/Fórum/Jaké free nástroje na úpravu zvuku doporučujete?

Jaké free nástroje na úpravu zvuku doporučujete?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jaké free nástroje na úpravu zvuku používáte a doporučili byste. Mám v plánu začít se věnovat editaci zvuku a hledám něco, co by bylo jednoduché na používání, ale zároveň dostatečně výkonné pro základní úpravy. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na software, který je zdarma a zvládne třeba odstranit šum, přidat efekty nebo udělat mix hlasu. Slyšel jsem o Audacity, ale nevím, jestli je to to nejlepší, co můžu použít. Něco mi říká, že existují i další programy, které nabízejí snadné ovládání a užitečné funkce. Jaké jsou vaše zkušenosti s různými nástroji? Fungují dobře na různých platformách jako Windows nebo Mac? Co třeba mobilní aplikace? Mám pocit, že bych mohl také potřebovat něco víc než jen základní funkce, takže pokud znáte i pokročilejší nástroje, které mají free verzi, sem s nimi! Myslím, že by to mohlo být užitečné nejen pro mě, ale i pro další začátečníky v této oblasti. Děkuji za jakékoli tipy a rady!

162 slov
1.6 minut čtení
25. 1. 2022
Vojtěch Beran
Vojtěch Beran

Pokud hledáš free nástroje na úpravu zvuku, tak Audacity je fakt dobrá volba. Je to open-source a má spoustu funkcí na odstranění šumu, přidávání efektů a mixování hlasu. Funguje jak na Windows, tak na Macu. Další tipy jsou třeba Ocenaudio – ten je hodně intuitivní a taky zdarma. Pokud bys chtěl něco víc pokročilého, zkus Reaper, mají zkušební verzi, která není časově omezená, ale máš tam určitý limit na funkce zdarma. Na mobilu bys mohl zkusit GarageBand (pokud máš iPhone) nebo BandLab – oba jsou super na základní úpravy a mají příjemné rozhraní. Takže určitě vyzkoušej Audacity a pak se podívej i na ty ostatní. Hodně štěstí!

107 slov
1.1 minut čtení
24. 9. 2024
Jakub Bárta
Jakub Bárta

Audacity určitě doporučuji, je to klasika a zvládne fakt hodně věcí. Odstranění šumu, efekty, mixování – prostě základní úpravy jsou tam dost intuitivní. Ale pokud hledáš něco víc moderního, zkus třeba GarageBand, pokud máš Mac. Je to zdarma a přehledné, hlavně pro začátečníky. Na Windows je pak Reaper s trial verzí, což není úplně zdarma, ale na zkoušku dobrý. Z mobilních app už jsem slyšel o BandLab nebo WaveEditor, ty mají slušné funkce a jsou easy na obsluhu. Každopádně se neboj experimentovat a zkoušet různé programy, každý má něco do sebe.

91 slov
0.9 minut čtení
1. 2. 2025
Andrea Zachová
Andrea Zachová