Jak udělat hladký přechod mezi dvěma skladbami v Dj mixu?
Když se snažím udělat mix mezi dvěma skladbami, vždycky narazím na problém s tím, jak udělat ten přechod co nejhladší. Mám pocit, že mi to nikdy nevyjde tak, jak bych chtěl, a vždycky je tam nějaký ten skok nebo neshoda, která mi kazí celý dojem. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké tipy na techniky míchání skladeb, které by mohly pomoci vyřešit tento problém. Například, jak správně použít beatmatching? Je důležité mít obě skladby ve stejném tempu, nebo se dají nějak zkombinovat i s rozdílnými BPM? A co kdybych chtěl použít efekty, jako jsou reverb nebo echo? V jakých situacích se to vyplatí použít pro hladký přechod? Taktéž jsem slyšel o různých přechodových technikách, jako je crossfading nebo cut mixing. Mohli byste mi říct více o těchto technikách a kdy je nejlepší je použít? V neposlední řadě, co třeba výběr skladeb? Jak vybírat skladby, které spolu dobře ladí a jak poznat, že k sobě pasují? Mám pocit, že když tohle všechno dám dohromady, mohl bych konečně udělat ten přechod tak, jak jsem si vždycky představoval. Takže prosím, pokud máte nějaké rady nebo osvědčené postupy pro hladké přechody v Dj mixu, budu moc vděčný za vaši pomoc!