Kdy mám použít EQ když dělám DJ mix?
Přemýšlím, jak správně používat ekvalizér při míchání DJ setu. Je to něco, co se mi zdá jako důležitý prvek, ale pořád nevím, kdy přesně ho použít. Mám pocit, že s EQ můžu upravit zvuk tak, aby lépe seděl do celkového mixu, ale zároveň se obávám, abych to s tím nepřehnal a nesnížil kvalitu zvuku. Kdy je ten správný čas na to zasáhnout do basů nebo výšek? Jaký je rozdíl mezi tím, když chci zvýraznit nějaký prvek v tracku versus když se snažím vyrovnat dva různé skladby, které do sebe moc nezapadají? A co když se mi zdá, že některé frekvence se prostě bijí – je lepší je snížit nebo úplně odstranit? A jak se to liší, když mixuji v klubu nebo doma? Je potřeba brát ohled na akustiku prostoru? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké osvědčené postupy nebo techniky, které by mi mohly pomoci lépe ovládat EQ při DJingu. Jak důležité je mít na paměti celkovou strukturu setu a jak EQ ovlivňuje dynamiku přechodů mezi skladbami? Myslíte si, že je lepší hrát si s EQ předem v počítači nebo to nechat až na živé vystoupení? Jaké máte tipy na experimentování s EQ tak, aby mix zněl profesionálně a osvěžujícím způsobem? Děkuji za jakékoli rady!