Audacity.cz/Fórum/Jak můžu lépe míchat různé styly hudby v DJ setu?

Jak můžu lépe míchat různé styly hudby v DJ setu?

Chtěl bych se zeptat, jak vlastně můžu efektivně míchat různé styly hudby v DJ setu, protože se mi to zatím moc nedaří. Mám rád spoustu různých žánrů, ale když to zkusím spojit dohromady, tak to většinou nevychází jak bych chtěl. Zkoušel jsem mixovat elektronickou hudbu s rockem a občas i něco jazzy, ale pořád se mi zdá, že to nedává smysl a lidi na to moc nereagují. Je nějaký tip nebo technika, kterou bych mohl použít? Někdo říkal, že je důležitý udržovat nějakou společnou atmosféru nebo vibe, ale jak na to přijít? Myslíte, že je lepší vrhnout se na jeden styl a ten si pořádně osvojit nebo raději experimentovat a hledat kombinace? Jaké triky používáte vy, abyste přecházeli mezi různými žánry a udrželi lidi na tanečním parketu? Každý má přece jiný vkus a já chci, aby si všichni užili hudbu. Takže pokud máte nějaké myšlenky nebo zkušenosti, budu za ně moc vděčný! Rád se naučím něco nového a zlepším své dovednosti jako DJ.

163 slov
1.6 minut čtení
23. 11. 2023
Simona Charvátová
Simona Charvátová

Míchání různých stylů může být fakt oříšek, ale dá se to. Zkus se soustředit na tempo a klíč. Pokud se ti podaří najít skladby, co mají podobné BPM, tak to půjde líp. Vím, že třeba pro elektroniku a rock je dobrý najít nějaký společný prvek – třeba rytmus nebo basovou linku. Atmosféra je fakt důležitá, jakože když začneš třeba s nějakým pomalejším jazzy trackem, můžeš postupně zrychlovat a přecházet do něčeho energičtějšího. Experimentování je fajn, ale raději si vyber pár stylů a zkus je pořádně prozkoumávat. Klidně si udělej mixy doma a testuj, co funguje a co ne. Když už lidi reagují na jeden styl, snaž se pak přidávat další pomalu. A hlavně – buď na pódiu sám sebou! To zní banálně, ale když se ti to bude líbit, tak to pocítí i publikum.

134 slov
1.3 minut čtení
30. 10. 2024
Vladimíra Zichová
Vladimíra Zichová

Míchání různých stylů může být tricky, ale tady je pár tipů. Zkus najít společný prvek mezi žánry, třeba tempo nebo klíč. Když mixuješ rock s elektronikou, tak se můžeš zaměřit na energii a build-up, aby to mělo vibe. Předem si připrav playlist, kde budeš mít pár tracků, co k sobě pasují, abys měl jistotu. Zkoušej dělat mashupy a nezapomeň na beatmatching, to je základ. Jinak experimentování je super, ale někdy je fajn se soustředit na jeden styl a pořádně ho prozkoumat. Sleduj reakce lidí na parketu a podle toho upravuj setlist. Hlavně si užívej tu kreativitu a neboj se zkoušet nové věci!

102 slov
1 minut čtení
27. 7. 2024
Filip Havel
Filip Havel