Proč je důležité vybrat správný audio formát pro DJ sety?
Přemýšlím nad tím, jak moc je vlastně důležitý výběr správného audio formátu pro DJ sety. Když mixuji hudbu a připravuji se na vystoupení, často se setkávám s různými formáty jako MP3, WAV nebo FLAC a nevím, který z nich je nejlepší volba. Vím, že některé formáty nabízejí lepší kvalitu zvuku, ale zase zabírají víc místa na disku. Jak moc se to vlastně projeví na kvalitě mého setu? Je to něco, co by mohlo ovlivnit to, jak lidé vnímají moji hudbu během vystoupení? Když přehrávám skladby přes DJ pult, může se stát, že špatný formát ovlivní i výkon zařízení nebo celkovou atmosféru akce. Také jsem slyšel názory, že někteří profesionální DJs používají pouze bezstrátové formáty kvůli maximální kvalitě zvuku. Ale co když já jako nováček chci mít více skladeb a neřešit kvalitu zvuku tolik? Neztratím tím něco důležitého? Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s audio formáty při DJingu? Jaký formát používáte vy a proč? Měli byste nějaké tipy na to, co bych měl mít na paměti při výběru formátu pro své sety? Myslíte si, že je důležité mít všechno v jednom formátu nebo raději kombinovat? Děkuju za jakoukoli radu a zkušenosti!