Jak nastavit multiband kompresor v Audacity?
Zdravím všechny audio nadšence! Mám dotaz ohledně Audacity a konkrétně nastavení multiband kompresoru. Nedávno jsem se začal více zajímat o mixování a mastering svých nahrávek, a slyšel jsem, že multiband kompresor je skvělý nástroj pro dosažení profesionálního zvuku. Jak to ale vlastně funguje? Co všechno bych měl vzít v úvahu při jeho nastavení? Zkoušel jsem už nějaké základní úpravy, ale výsledek nebyl úplně podle mých představ. Kde začít? Jaké frekvenční pásma mám nastavit a jak silně by měly být jednotlivé pásma zkomprimována? A co třeba attack a release časy? Jak je správně vybrat? Dále by mě zajímalo, jestli máte nějaké tipy na to, jak poslechnout výsledky změn v reálném čase, abych mohl lépe posoudit efektivitu nastavení. Vím, že každý má trochu jiný přístup, takže mě zajímají vaše zkušenosti a rady. Máte někdo osvědčenou metodiku nebo postup, který vám fungoval? Budu vděčný za jakékoli rady nebo návody, které by mi mohly pomoct lépe pochopit použití multiband kompresoru v Audacity. Díky moc!