Jak zjistit, jestli mohu použít nějakou hudbu v projektu?
Narazil jsem na problém při práci na svém novém audio projektu a vůbec si nevím rady. Mám v plánu použít nějakou hudbu, ale nejsem si jistý, jak zjistit, jestli ji mohu legálně použít. Zajímalo by mě, jaké jsou vlastně možnosti, když chci do svého projektu zakomponovat hudbu, která není moje. Existují snad nějaké weby nebo databáze, kde si můžu ověřit, jestli je hudba volně dostupná? A co licence? Jak se v tom vyznat? Je dobré hledat hudbu s Creative Commons nebo existují i jiné varianty? Co když najdu skladbu na YouTube nebo Spotify, můžu ji použít bez obav? A co když ji chci použít jen pro osobní projekt nebo na sociálních médiích? Jak moc se to liší, pokud bych měl v plánu projekt monetizovat? Jaký je vlastně rozdíl mezi komerčním a nekomerčním použitím? Hrozně rád bych měl jasno v tom, co všechno musím dodržet, abych se vyhnul případným problémům s autorskými právy. Bylo by super, kdyby někdo mohl poskytnout pár tipů nebo doporučení k tomu, jak se vyhnout právním komplikacím při používání hudby. Děkuju moc!