Co všechno potřebuji vědět při exportu do WAV v Audacity?
Když se chystám exportovat své audio projekty do formátu WAV v Audacity, mám spoustu otázek, ale nevím, kde začít. Je toho tolik, co bych měl mít na paměti, a rád bych se ujistil, že nedělám žádné chyby. Takže co všechno bych měl vědět? Například, jaké nastavení bych měl zvolit pro kvalitu zvuku? Je důležité zvolit správnou vzorkovací frekvenci a bitovou hloubku? Jak to vlastně ovlivní výslednou kvalitu souboru? A co metadata? Mám je přidat, nebo je to zbytečné? Co když chci později upravit soubor – má vliv na kvalitu toho, jak ho exportuji teď? Existují nějaké doporučené postupy, které by měly být dodržovány při exportu do WAV, abych se vyhnul zbytečným problémům? A co je třeba udělat před samotným exportem – jsou nějaké přípravy, které by mi mohly usnadnit práci? Jsem si vědom toho, že WAV je bezztrátový formát a má své výhody, ale jak ho správně použít v Audacity? Chtěl bych také vědět, jestli existují specifické případy použití tohoto formátu nebo situace, kdy by bylo lepší zvolit jiný typ souboru. Pokud má někdo nějaké zkušenosti nebo tipy ohledně exportu do WAV v Audacity, byl bych velmi vděčný za jakékoli rady a nápady!