Audacity.cz/Fórum/Jak přesně dostanu zvuk a obraz dohromady v Audacity?

Jak přesně dostanu zvuk a obraz dohromady v Audacity?

Zdravím všechny, potřebuju nutně pomoc! Mám v plánu vytvořit nějaké videa, kde bych chtěl mít jak zvuk, tak obraz, a slyšel jsem, že Audacity je skvělý nástroj na úpravu zvuku. Ale teď k jádru věci – jak vlastně spojit zvuk a obraz dohromady? Vím, že Audacity je primárně zaměřené na zvuk, ale existuje nějaký způsob, jak synchronizovat audio s videem? Hledal jsem na netu různě po fórech a tutoriálech, ale vždycky se to zaměřuje jen na úpravy zvuku nebo nahrávání. Jak to tedy celé nastavit? Mám nahrát audio zvlášť a pak ho nějak dostat do videa? Nebo je lepší použít jiný program pro sloučení zvuku a obrazu? A co když mám víc stop, jak je dostat dohromady tak, aby to sedělo s videem? Nebo třeba jak správně exportovat výsledný produkt? Vůbec nevím, co všechno ještě potřebuji zkontrolovat nebo nastavit. Pokud máte nějaké tipy nebo postupy, budu moc vděčný za každou radu! Děkuju!

152 slov
1.5 minut čtení
4. 4. 2023
Jana Bezděková
Jana Bezděková

Pokud chceš spojit zvuk a obraz, Audacity ti sice pomůže se zvukem, ale na to video tam moc neuděláš. Takhle to funguje: nejdřív si nahráj zvuk v Audacity, uprav ho jak potřebuješ a exportuj jako WAV nebo MP3. Pak si vezmi nějaký program na úpravu videa – doporučuju třeba DaVinci Resolve nebo Shotcut, jsou zdarma a celkem intuitivní. Tam pak importuj svoje video a zvuk. Můžeš to snadno synchronizovat podle vizuálních nebo akustických signálů. Když máš víc zvukových stop, prostě je všechny naimportuj a nastav si je tak, aby seděly s videem. Nezapomeň na export – většinou to jde jako MP4 nebo jiný formát vhodný pro video. Důležité je kontrolovat, jestli zvuk a obraz jdou hezky dohromady. Kdyby něco, dej vědět.

121 slov
1.2 minut čtení
23. 8. 2022
Adéla Žemličková
Adéla Žemličková

Ty jo, Audacity je super na zvuk, ale na spojení se videem to moc není. Měl bys zvuk nahrát v Audacity a pak ho exportovat třeba jako WAV nebo MP3. Pak vezmi nějaký video editor – doporučuju něco jako DaVinci Resolve nebo třeba i Windows Movie Maker, pokud máš Windows. V tomhle editoru pak naimportuješ jak video, tak ten zvuk.

Snaž se synchronizovat audio s obrazem podle nějakého vizuálního signálu, třeba podle pohybu rtů nebo zvuku clap (pokud to máš). Když máš víc stop, tak je můžeš v editoru vrstvit a upravovat podle potřeby.

Až to bude hotové, nezapomeň správně exportovat – většinou to jde do formátu MP4 pro video. Takže shrnutí: nahrát zvuk v Audacity, exportovat, pak použít video editor k synchronizaci a exportu výsledného videa. Držím palce!

129 slov
1.3 minut čtení
17. 10. 2024
Richard Dušek
Richard Dušek