Co potřebuju vědět o formátech exportu v Audacity pro video projekty?
Když pracuji s Audacity a chci použít moje zvukové stopy ve video projektech, narazil jsem na to, že je tady spousta různých formátů exportu. Jak to vlastně funguje? Rád bych věděl, jaké formáty jsou pro video projekty nejlepší a co všechno bych měl mít na paměti při exportu zvuku. Zajímalo by mě, jestli je lepší exportovat ve WAV nebo MP3, nebo něco jiného? Jaký vliv mají tyto formáty na kvalitu zvuku ve videích? A co třeba velikost souboru? Myslím, že by bylo dobré mít konkrétní informace o tom, který formát se hodí pro různé platformy jako YouTube nebo Vimeo. Další věc, co mě zajímá, je, jestli se při exportu v Audacity musím bát ztráty kvality nebo nějakého zkreslení zvuku. Jsou tady nějaké tipy na nastavení, které bych měl využít pro maximální kvalitu? Jestli někdo má zkušenosti s tím, jak se správně připravit na export pro videa a co všechno zahrnout do procesu, budu rád za každou radu a postřeh. Nechtěl bych udělat chybu hned na začátku a pak litovat nekvalitního zvuku ve svých videích.