Můžu vytvořit vlastní beatové smyčky pomocí algoritmických nástrojů?
Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně tvoření hudby a zvukového designu. V poslední době mě hodně zajímají beaty a jak se vlastně dají vytvořit, ale chci to udělat trochu jinak. Mám na mysli využití nějakých algoritmických nástrojů nebo programů, které by mi mohly pomoct vymyslet vlastní beatové smyčky. Myslíte, že je to vůbec možné? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké speciální aplikace nebo software, které by mi umožnily generovat unikátní rytmy a melodie automaticky nebo s minimálním zásahom z mé strany. Je to vůbec něco, co se běžně používá v produkci hudby? Dávají tyto algoritmy smysl pro někoho, kdo má třeba základní znalosti v oblasti hudební teorie? Mám pocit, že by to mohlo být super zábavné a možná i užitečné pro mé projekty. Také by mě zajímalo, jestli máte někdo zkušenosti s těmito nástroji - jaké jsou nejlepší volby na trhu? Může to být něco jako generátory rytmu nebo pluginy do DAW? Jak moc je to uživatelsky přívětivé a co vše bych měl vědět, než začnu experimentovat? Díky moc za všechny tipy a rady!