Audacity.cz/Fórum/Levný mikrofon na podcasty

Levný mikrofon na podcasty

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo z vás má nějaké tipy na dobré a cenově dostupné mikrofony pro podcastování. V poslední době se hodně zajímám o tvorbu vlastního podcastu, ale když jsem se podíval na nabídku mikrofonů, tak jsem byl trošku zmatený. Je tolik různých typů a značek a já bych chtěl najít něco, co nebude příliš drahé, ale přitom mi zajistí dobrou kvalitu zvuku. Představoval jsem si něco, co by šlo snadno připojit k počítači, ideálně USB mikrofon, protože nemám moc zkušeností s profesionálním zvukovým vybavením. Měli byste nějaké doporučení? Jaké máte zkušenosti s levnými mikrofony? Je lepší jít do nějakého známějšího výrobce nebo to je jedno? A co třeba směrovost mikrofonu? Jak moc je to důležité pro nahrávání podcastu? Byl bych vděčný za jakékoli rady nebo konkrétní modely, které jste třeba vyzkoušeli a byli jste s nimi spokojeni. Díky moc předem!

143 slov
1.4 minut čtení
14. 7. 2024
Vladimíra Zichová

Takže, co se týče levných mikrofonů na podcasty, doporučil bych kouknout na pár modelů. Například Blue Snowball je celkem populární a má dobrou kvalitu za rozumnou cenu. Další možnost je Fifine K669B, ten je taky super a snadno se připojuje přes USB. Co se týká směrovosti, je to docela důležité, zejména pokud chceš nahrávat v rušném prostředí. Směrový mikrofon ti pomůže potlačit okolní hluk. Zkus se vyhnout úplně levným značkám, protože tam může být kvalita dost kolísavá. Třeba Audio-Technica AT2020 je fajn, ale to už je trochu dražší. Takže shrnuto, za rozumnou cenu zkus něco od známějších značek a koukni na recenze. Držím palce s podcastem!

106 slov
1.1 minut čtení
17. 1. 2025
Jakub Pokorný

Když sháníš levný mikrofon na podcasty, tak bych doporučil pár tipů. Zkus se podívat na USB mikrofony jako je Fifine K669 nebo Audio-Technica ATR2100x-USB. Jsou to fakt dobré volby za rozumnou cenu a kvalita zvuku je slušná. Co se týče směrovosti, je fajn mít směrový mikrofon (cardioid), protože ten lépe zachytí tvůj hlas a potlačuje okolní šum, což je ideální pro nahrávání v domácím prostředí. Určitě se vyplatí jít do známějších značek, ale i méně známé modely můžou překvapit. No, a nezapomeň si pořídit stojan a pop filtr, hodně ti to pomůže zlepšit zvuk. Tak hodně štěstí s podcastem!

99 slov
1 minut čtení
14. 1. 2025
Kristýna Brychtová
Audacity.cz/Články/Napojení externích zařízení
Nejlepší mikrofony pro domácí studio: Jak vybrat správný model?Přehled nejefektivnějších mikrofonů pro různé potřeby v domácím nahrávacím studiu a tipy pro jejich připojení.
1000 slov
10 minut čtení
16. 10. 2022
Marek Dvořák
Přečíst článek