Jaký software je nejlepší na mastering? Zkoušel jsem Audacity, ale nejsem si jistý.
Přemýšlím o tom, jaký software je vlastně nejlepší pro mastering. Zkoušel jsem Audacity, což je sice skvělý nástroj pro základní úpravy zvuku a nahrávání, ale mám pocit, že mi chybí něco víc, co by mi pomohlo dosáhnout profesionálnějšího zvuku. Vždycky slyším, jak se o různých programech jako je Ableton Live, Logic Pro, nebo dokonce i Pro Tools mluví jako o špičkových nástrojích pro mastering. Ale nevím, jestli to všechno opravdu stojí za tu investici. Myslel jsem si, že Audacity bude stačit, ale teď mám pocit, že mi neumožňuje dosáhnout toho pravého zvuku, který bych chtěl mít ve svých nahrávkách. Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních – co používáte vy? Je lepší investovat do profesionálního softwaru nebo se dá s Audacity udělat něco víc? Jaké jsou vaše tipy a triky na mastering a jaké funkce by měly být v ideálním softwaru na mastering? Opravdu bych ocenil jakékoliv doporučení nebo rady od těch, kteří mají zkušenosti s různými programy. Děkuji!