Jaké efekty bys doporučil pro zpracování zvuku v reálném čase?
Nedávno jsem se začal zajímat o zpracování zvuku v reálném čase a chtěl bych se zeptat, jaké efekty byste doporučili. Mám na mysli něco, co lze použít při živých vystoupeních nebo během nahrávání, aby to dodalo mému zvuku nějakou šťávu. Zkoušel jsem už pár základních věcí, ale cítím, že bych mohl využít víc kreativních a zajímavějších efektů. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na konkrétní pluginy nebo VST efekty, které jsou osvědčené a snadno ovladatelné. Jak třeba fungují delay efekty v praxi? Co třeba reverb - jaký typ by se hodil pro vokály oproti instrumentům? A co komprese, potřebuju to vlastně vůbec v real-time nastavení, nebo je lepší to nechat na později při mixu? Hrozně rád bych slyšel vaše zkušenosti s EQ a jak ho nejlépe nastavit při živém hraní. Myslíte, že je dobré přidávat efekty už při nahrávání, nebo je lepší to udělat až později? Každá rada by byla super, protože chci opravdu posunout svůj zvuk na další úroveň a udělat z něj něco výjimečného. Takže pokud máte nějaké osvědčené triky nebo oblíbené efekty, budu moc rád za vaše názory!