Co všechno zvládnou AI nástroje při přípravě nahrávky na vydání?
Zajímalo by mě, jak moc nám dnes mohou pomoci AI nástroje, když se chystáme na vydání nahrávky. Je toho opravdu tolik? Co konkrétně všechno dokážou udělat, pokud jde o zpracování zvuku a úpravy nahrávek? Mám na mysli například úpravy kvality zvuku, odstraňování šumů, úpravy hlasu nebo dokonce míchání stop. Jak moc se dá spolehnout na umělou inteligenci v těchto procesech? Může AI skutečně nahradit některé aspekty tradičního audio inženýrství, nebo je to spíš podpůrný nástroj pro kreativní tvůrce? Zajímalo by mě také, jestli jsou tyto AI nástroje uživatelsky přívětivé, nebo jestli si s nimi musí člověk hodně pohrát, než dosáhne uspokojivých výsledků. A co třeba automatické masteringové služby? Jaké výsledky můžeme od nich očekávat? Rád bych slyšel názory a zkušenosti lidí, kteří už tyto technologie vyzkoušeli. Můžete doporučit nějaké konkrétní aplikace nebo pluginy? Možná už existují i nějaké tipy a triky, jak nejlépe využít AI nástroje při přípravě nahrávky na vydání. Bude fajn zjistit, jaké máte zkušenosti a co byste doporučili dalším nadšencům do zvuku.