Výhody kvalitního stereo mikrofonu pro domácí studio?
Zajímalo by mě, jaké výhody přináší kvalitní stereo mikrofon, když ho použiji ve svém domácím studiu. Chci vědět, jestli má smysl investovat do nějakého dražšího modelu nebo stačí jen levný mikrofon, který se prodává na internetu. Mám v plánu nahrávat různé zvuky a hudbu, ale nejsem si jistý, jak moc rozdíl v kvalitě zvuku udělá právě ten stereo mikrofon. Máte nějaké zkušenosti s tím, jak stereo mikrofony zachycují prostorový zvuk? Zajímalo by mě také, jestli je pravda, že díky nim můžu dosáhnout lepšího mixu a celkově profesionálnějšího zvuku. A co se týče různých typů mikrofonů – mluví se o kondenzátorových nebo dynamických modelech. Co byste doporučili pro domácí studio? Mám obavy, že bez kvalitního mikrofonu se moje nahrávky nebudou moc líbit a že to ovlivní i moji hudební kariéru. Jaké konkrétní aspekty bych měl sledovat při výběru mikrofonu? A co třeba umístění mikrofonu a jeho nastavení – má to velký dopad na kvalitu nahrávky? Rád bych slyšel názory od těch, kteří už s těmito zařízeními mají zkušenosti. Děkuji!