Jaký software je nejlepší na editaci zvukových samplů?
Když se člověk pustí do světa zvukové produkce, zjistí, že výběr správného software může být opravdu klíčový. Já se teď snažím najít ten nejlepší program na editaci zvukových samplů a nevím si s tím rady. Mám nějaké zkušenosti s nahráváním hudby a rád bych se posunul dál. Vím, že existuje spousta možností jako Audacity, Ableton Live nebo FL Studio, ale co vlastně z toho je pro mě to pravé? Zajímalo by mě, jestli má někdo tipy nebo doporučení, co se týče funkcí, které by měl takový software mít. Třeba jaké efekty jsou nezbytné pro úpravy nebo jak je to s uživatelským rozhraním – je lepší, když je jednoduché nebo naopak komplikovanější s více možnostmi? Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké specifické funkce, které byste doporučili pro práci se samply, jako třeba automatizace nebo podpora různých formátů. A co podpora pluginů? Je to důležité? Možná bych také mohl vyzkoušet nějakou free verzi předtím, než se rozhodnu investovat do plné. Jak to máte vy s výběrem software? Co vám přišlo nejdůležitější a co jste se naučili z vlastních zkušeností? Rád bych slyšel názory zkušenějších lidí v komunitě. Díky!