Jak odstranit šum z nahrávky v Audacity?
Před pár dny jsem se pustil do natáčení podcastu a to jsem měl naprosto skvělou náladu. Jenže, když jsem si pak poslechl nahrávku, tak mě dost překvapilo, jak moc se do zvuku dostal šum. Vím, že Audacity je skvělý nástroj na úpravu zvuku a má spoustu funkcí, ale mám pocit, že se v tom ztrácím. Hledal jsem různé návody a tipy, ale stejně nevím, jak tuhle nepříjemnost odstranit. Hlavně, co je nejlepší použít na odstranění šumu? A jaké nastavení byste doporučili pro začátečníka? Slyšel jsem něco o filtru pro redukci šumu, ale nejsem si jistý, jak to přesně funguje. Začínám mít strach, že moje první epizoda bude mít špatnou kvalitu a to bych fakt nerad. Také bych chtěl vědět, jestli je nějaký rozdíl mezi různými typy šumu a jak je nejlépe rozpoznat. Může mi někdo trochu podrobněji vysvětlit celý postup krok za krokem? Kdyby měl někdo i tipy na to, co dělat po odstranění šumu, abych nahrávku vylepšil ještě víc, byl bych moc vděčný. Rád bych se vyhnul tomu, aby moje nahrávky zněly jako by byly natáčené na mobilu v hlučné kavárně. Takže prosím, pomozte mi porozumět tomu procesu a třeba i doporučte nějaké další triky na úpravu zvuku v Audacity. Díky moc!