Jak mohu lépe vyvážit hlasitost mezi hosty v mém podcastu?
Přemýšlím, jak vlastně dosáhnout toho, aby byla hlasitost mezi mými podcasterovými hosty vyvážená. Vždycky se mi stane, že jeden z hostů mluví tiše a druhý zase hodně nahlas, což se pak v postprodukci hrozně těžko upravuje. Používám Audacity, ale zatím se mi nedaří najít ten správný způsob, jak to udělat efektivně. Zkoušel jsem hrát si s normalizací a kompresí, ale pořád mám pocit, že to není ono. Moje otázka zní: Jaké konkrétní techniky nebo postupy byste doporučili pro vyvážení hlasitosti mezi různými hlasy? Mělo by to být něco, co pomůže udržet rozhovor přirozený a zároveň zajistí, že každý host bude slyšet stejně dobře. Taky mě zajímá, jestli máte nějaké tipy na nastavení mikrofonů před nahráváním – jak umístit mikrofony a zda je dobré mít nějakou bezdrátovou soupravu nebo raději klasické kabelové mikrofony? Každý tip bude vítán, protože chci, aby můj podcast zněl co nejlépe a nechtěl bych ztrácet posluchače kvůli špatné kvalitě zvuku. Třeba máte také zkušenosti s různými pluginy nebo efekty v Audacity, které by mohly pomoci? Předem díky za všechny rady!