Jak nastavit hlasitost jednotlivých stop v Audacity?
Nedávno jsem začal experimentovat s Audacity, protože mi bylo doporučeno, že je to skvělý program na úpravu zvuku a nahrávání. Už jsem si přehrál pár tutoriálů, ale stále se snažím zjistit, jak správně nastavit hlasitost jednotlivých stop. Mám několik stop, které chci smíchat dohromady, ale každá stopa má jinou hlasitost a já si nejsem jistý, jak s tím pracovat. Když to zkusím upravit pomocí posuvníků hlasitosti, tak se mi zdá, že to buď moc zesílí nebo naopak utlumí, a výsledek nikdy není takový, jaký bych chtěl. Vím, že v Audacity je možnost normalizace a komprese, ale nejsem si úplně jistý, jak přesně tyto funkce fungují a jak je použít k dosažení vyváženějšího zvuku. Mohli byste mi prosím poradit, jak to nejlépe udělat? Jaké kroky bych měl následovat při nastavování hlasitosti jednotlivých stop? Existuje nějaký tip na měření hlasitosti nebo něco podobného? Jak zjistím, jestli mám všechny stopy nastavené správně? Budu vděčný za jakékoli rady nebo postupy, které by mi mohly pomoci zlepšit kvalitu mého mixu.