Jaké efekty použít pro lepší přechody mezi skladbami?
Zajímalo by mě, jaké efekty jsou nejlepší pro plynulé přechody mezi skladbami? Když se snažím udělat mix, tak většinou skončím s tím, že přechody vypadají dost skokově a neplynule. Přemýšlel jsem o různých možnostech, jako je třeba použití fade in a fade out, ale někdy mi to přijde moc jednoduché nebo prostě nefunguje tak, jak bych chtěl. Zkoušel jsem i reverzní efekty, což má svůj šmrnc, ale zas to není vždycky vhodné. Mám pocit, že když se použije nějaký efekt jako chorus nebo reverb, tak se může vytvořit zajímavější atmosféra, ale nevím, jak to správně zkombinovat. Jaké máte zkušenosti s efekty jako delay nebo flanger na přechody? Někdo říkal něco o automatizaci hlasitosti, to by mohlo být zajímavé, ale jak to vlastně funguje v praxi? A co třeba ekvalizace, pomůže to vyhnout se tomu, aby skladby zněly moc odlišně? Jaký máte názor na crossfade? Vždycky jsem slyšel, že je to klasika při mixování, ale nikdy jsem to vlastně pořádně nezkoušel. Napadá vás něco jiného, co by mohlo fungovat? Budu rád za jakoukoli radu nebo tip. Díky!