Audacity.cz/Fórum/Proč mi nejdou nahrát VST pluginy do Audacity?

Proč mi nejdou nahrát VST pluginy do Audacity?

Mám takový problém, už nějakou dobu se snažím do Audacity nahrát VST pluginy, ale zatím bez úspěchu. Zkoušel jsem různé verze pluginů, ale nic nefunguje. Možná dělám něco špatně, nebo jsem přehlédl nějakou důležitou část nastavení? Když otevřu Audacity a jdu do nastavení pro efekty, tak tam prostě ty pluginy nevidím. Zajímalo by mě, jestli je potřeba mít nějakou speciální verzi Audacity, nebo jestli jsou nějaké další požadavky? Mám Windows 10 a pluginy, které chci nahrát, jsou v 64-bitové verzi. Také jsem zkoušel restartovat program a počítač, ale ani to nepomohlo. Jaké kroky bych měl udělat, abych zjistil, proč to nefunguje? Je možné, že je potřeba pluginy někam zkopírovat předtím, než je Audacity rozpozná? Mám pocit, že se mi to už někde stalo při instalaci jiných efektů. Rád bych věděl, jestli je tu někdo, kdo se s tím potýkal a jak to vyřešil. Děkuji za každou radu.

147 slov
1.5 minut čtení
4. 10. 2022
Robert Prchal
Robert Prchal

Zkus se podívat, jestli máš správně nastavený adresář, kde Audacity hledá VST pluginy. Ve většině případů je potřeba pluginy zkopírovat do specifického složky, kterou program skenuje. Otevři Audacity, pak v menu najdi Preferences (Nastavení) a tam by měla být sekce pro pluginy, kde si můžeš nastavit cestu k VST. Ujisti se, že máš 64-bitovou verzi Audacity, protože 32-bitové pluginy ti tam nepůjdou. Také bys měl zkontrolovat, jestli máš nainstalované všechny potřebné knihovny, jako je Visual C++ Redistributable. Po každé změně nezapomeň restartovat Audacity, aby to načetlo nové pluginy. Zkus i vymazat cache pluginů, někdy to pomůže. Pokud to nepomůže, zkus jinou verzi pluginu nebo se podívej na fóra, jestli někdo nemá podobný problém.

113 slov
1.1 minut čtení
21. 12. 2023
Daniel Horák
Daniel Horák

Tak tady je pár tipů, co bys mohl vyzkoušet. Zkontroluj, jestli máš správnou verzi Audacity, protože ne všechny verze podporují VST3 pluginy - většinou se doporučuje mít tu nejnovější, takže pokud nemáš, stáhni ji z oficiální stránky. Pak si ověř, že pluginy máš nainstalovaný ve správném adresáři. Audacity potřebuje vědět, kde ty pluginy jsou. Takže otevři Audacity, pak v menu klikni na Edit -> Preferences -> Effects a tam by se měl nacházet seznam adresářů, které Audacity prohledává. Přidej tam cestu k adresáři, kde máš ty VST pluginy uložené. Po uložení změn restartuj Audacity. Někdy to chce i pořádně restartovat počítač. Mělo by to fungovat. A nezapomeň, že pokud máš 64-bitovou verzi pluginů, musíš mít také 64-bitovou verzi Audacity jinak to nebude fungovat. Držím palce!

125 slov
1.3 minut čtení
27. 5. 2024
Štěpán Lacina
Štěpán Lacina