Jak na převod WAV na MP3?
Zdravím všechny, potřeboval bych radu ohledně převodu zvukových souborů. Mám několik WAV souborů, které bych chtěl převést na MP3, protože je to formát, který se lépe používá a má menší velikost, což je pro mě hodně důležité. Ale vůbec nevím, co všechno k tomu potřebuji. Mám audiosoftware, ale nejsem si jistý, jestli to zvládnu s tím, co už mám. Je nějaký konkrétní program nebo aplikace, která je na to nejlepší? Mám slyšel něco o Audacity, ale nejsem si jistý, jak s ním pracovat. Je tam nějaký speciální postup, kterým bych měl projít? Potřebuju k tomu nějaké další pluginy nebo nástroje? Jak to vlastně funguje? Stačí jen otevřít WAV soubor a pak ho uložit jako MP3 nebo je to složitější? A co nastavení kvality? Jak moc to ovlivňuje výsledný zvuk? Vím, že u MP3 je potřeba vybrat bit rate a podobné věci, ale co byste doporučili pro zachování co nejlepší kvality zvuku? A poslední věc - je to časově náročné, nebo to jde rychle? Jsem dost netrpělivý a nerad čekám. Díky předem za všechny tipy a rady.