Audacity.cz/Fórum/Jak vyhladit spoj mezi dvěma audio stopami v Audacity?

Jak vyhladit spoj mezi dvěma audio stopami v Audacity?

Narazil jsem na problém, který mi dává docela zabrat. Pracuji na projektu v Audacity a potřebuju sloučit dvě audio stopy dohromady, ale když je spojím, je tam slyšet takový nepříjemný skok nebo přechod, prostě to nezní hladce. Zkoušel jsem různé efekty a úpravy, ale nic mi nepomohlo. Mám pocit, že bych měl umět vyhladit ten spoj tak, aby to znělo přirozeně, ale nevím, jak na to. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní techniky nebo nástroje v Audacity, které by mi mohly pomoci to udělat. Například jestli se dá použít nějaká funkce pro plynulé přechody mezi těmi stopami nebo něco podobného? Vím, že Audacity nabízí spoustu možností, ale nechci se v tom ztratit. Máte někdo zkušenosti s tímto problémem? Jaký je nejlepší způsob, jak dosáhnout hladkého spojení dvou audio stop? Těším se na vaše rady a tipy!

137 slov
1.4 minut čtení
24. 1. 2021
Simona Vondrová
Simona Vondrová

Měl jsem podobný problém, tak ti zkusím poradit. Když chceš, aby to spojení mezi dvěma stopami znělo přirozeně, zkus na začátku druhé stopy udělat malou fade-in a na konci první stopy fade-out. To pomůže vyhladit ten přechod. Můžeš to udělat jednoduše – označ začátek a konec těch částí, kde chceš udělat přechod a pak v menu efekty najdi "Fade In" a "Fade Out". Pokud to pořád nebude znít dobře, zkus ty stopy trochu posunout vzájemně, jako třeba o pár milisekund, a uvidíš, jestli se tím něco změní. A klidně si hraj s EQ nebo kompresí, občas to pomůže sjednotit zvuk. Doufám, že to pomůže!

104 slov
1 minut čtení
24. 9. 2024
Lucie Stehlíková
Lucie Stehlíková

Pokud chceš vyhladit spoj mezi dvěma audio stopami v Audacity, tak zkus pár jednoduchých triků. První věc, co udělej, je zkontrolovat, jestli jsou obě stopy na stejný úrovni hlasitosti. Když jsou rozdílné, tak to dělá dost velký skok. Pak to můžeš zkusit s funkcí "Fade In" a "Fade Out" na začátku jedné a na konci druhé stopy. To by mělo pomoct, aby ten přechod nebyl tak ostrý. Taky se podívej na možnost "Crossfade", což je vlastně plynulé překrývání obou stop – to většinou funguje fakt dobře. No a pokud jsi v tom fakt začátečník, tak se neboj experimentovat s EQ a dalšími efekty, to může taky trochu zamaskovat ten skok. Hodně štěstí!

112 slov
1.1 minut čtení
2. 9. 2024
Jitka Kyselová
Jitka Kyselová