Jaké DSP efekty použít pro lepení stop?
Přemýšlím, jak nejlépe propojit různé zvukové stopy ve svých projektech. Zajímalo by mě, které DSP efekty byste doporučili pro lepení stop tak, aby to znělo co nejlépe. Hledám něco, co by pomohlo vyrovnat různé úrovně hlasitosti a zároveň dodalo zvuku nějakou konzistenci. Které efekty se podle vás osvědčily? Uvažoval jsem o kompresi, ale nevím, jestli je to to pravé. Možná nějaký reverb nebo delay by mohl dodat hloubku a prostor? Jaké máte zkušenosti s použitím ekvalizérů v tomto kontextu? Může mi někdo poradit, jaké konkrétní nastavení efektů se osvědčili při lepení stop? Není mi úplně jasné, zda bych měl používat víc efektů najednou, nebo raději méně a více se soustředit na detail. A co se týče struktuře zvuku, mám také obavy o to, aby se jednotlivé stopy příliš nepřekrývaly nebo neovlivňovaly navzájem. Jak tedy docílit toho, aby výsledný mix zněl přirozeně a vyváženě? Pokud máte nějaké dobré tipy na konkrétní pluginy nebo techniky, které používáte při práci s Audacity, budu moc rád za každý názor.