Proč mi Audacity při nahrávání laguje?
Mám problém s Audacity a fakt mě to štve. Při nahrávání zvuku mi to laguje, jako kdybych se snažil natáčet něco na starém počítači. Nahrávám v podstatě jenom vokály, ale když začnu mluvit nebo zpívat, tak se to seká a já vůbec nevím, co s tím. Zkoušel jsem to na různých formátech, ale pořád se to děje. Používám mikrofon, který by měl být v pohodě, není to žádná levná hračka, ale i tak mám pocit, že něco není v pořádku. Taky jsem si říkal, jestli nemám nějaký blbý nastavení v Audacity. Mám nastavený buffer size na maximum, ale stejně to nedává smysl. Někdo mi říkal, že by mohly být problémy s ovladači zvukovky, tak jsem je přeinstaloval a nic. Ještě jsem zkusil vypnout všechny ostatní aplikace, co běžely na pozadí, třeba nějaké programy na streamování a podobně. Pak jsem hledal na netu různé tipy, co by mohlo pomoct, ale nic moc nepomohlo. Takže se chci zeptat – máte někdo podobný problém s lagováním při nahrávání v Audacity? Jak jste to vyřešili? Je v tom nějaký fígl? Uvažuji i o koupi nové zvukovky, ale nechci investovat peníze do něčeho, co možná vůbec nezpůsobuje tenhle problém. Jestli máte zkušenost nebo radu, budu moc vděčný! Díky moc.